sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Hämärää (kesäsarja)

Hämärää on Ruusunpiikkejä käsivarsilla -blogin vuoden 2020 kesäsarja, joka sijoittuu nimensä mukaisesti hämärään Suomen kesään, jonka illat ja sateet voivat kätkeä sisälleen yllättäviä kohtaamisia, kipua ja tunteita, jotka osaavat yllättää itse kunkin.

Tomas on 21-vuotias nuori mies, joka palaa kesän alkaessa takaisin kaupunkiin, josta lähti aikanaan vannoen, ettei palaisi. Eräänä sateisena toukokuun iltana hän päätyy baariin, ei tosin hauskaa pitääkseen, vaan turruttaakseen sydäntään. Vaikka hän ei periaatteensa mukaan juo, baarin hämärä ja melu vievät ajatukset pois kipeästä erosta, joka ei ole mennyt lainkaan nätisti. Samana iltana Tomas törmää baarissa naiseen, jonka hän muistaa menneisyydestään. Mutta miksi ihmeessä Seljalla yhtäkkiä onkin jokin suurempi merkitys hänen elämässään?

Selja on nuori nainen, jonka elämä on kuljettanut takaisin kaupunkiin, josta hän aikanaan lähti tutkimaan maailmaa. Hämärässä baarissa on helppoa unohtaa ne asiat, joita kaikista vähiten haluaa muistella. Eräänä sateisena ja kylmänä iltana Selja törmää baarissa mieheen, jota ei kuvitellut näkevänsä ainakaan siinä kaupungissa. Tomas on pelkkä hatara muisto kaveriporukasta, jossa Selja teini-ikäisenä liikkui, mutta vain yhden sattuman varaisen kohtaamisen takia Tomas yhtäkkiä tuntuukin olevan lähempänä kuin koskaan aiemmin.


Hämärää-kesäsarja ilmestyy tässä blogissa n. kerran kuukaudessa toukokuusta elokuuhun saakka.

2 kommenttia:

Kerro mielipiteesi ❤