maanantai 30. maaliskuuta 2020

Anna anteeksi

Anna anteeksi, etten ole tänäkään vuonna saanut pidettyä sinua ylhäällä. Mikä siinä onkin niin vaikeaa? Olet kuitenkin lähempänä minua kuin mikään tai kukaan muu, mutta silti juuri sinun kanssasi on aina vaikeinta. Olisi ihanaa tulla aina kanssasi hyvin toimeen, mutta taitaa olla niin, että välillä unohdan pitää sinusta huolta, vaikka tiedän sinun vointisi vaikuttavan minuunkin ihan jokaisella osa-alueella.

Eilen oli huono päivä, enkä sanoisi, että tämäkään päivä olisi mennyt ruusuilla tanssiessa. Mikä sinua taas vaivaa? Tai varmaan pitäisi kysyä miksi jokin asia vaivaa. Nythän kaikki normaalit stressitekijät ovat poissa, mutta silti horjut taas jossain hieman liian lähellä reunaa. Ehkä tämä kaikki kuitenkin kuormittaa sinua. Jos vain voisinkin saada päältäsi kaikki kuormittavat asiat pois.

En vieläkään näiden kolmen kevään jälkeen osaa sanoa, mikä tässä vuodenajassa saa sinut horjahtamaan pois raiteiltaan pahemmin kuin muut vuodenajat. Luonto herää eloon ja valo lisääntyy, mutta silti sinä lähinnä vedät herneen nenääsi siitä, että tammikuun pimeät aamut ja illat ovat taas takana päin. Ehkä ne pahimmat kolaukset ovat aina tulleet keväällä, etkä siksi osaa päästää irti ajatuksesta, ettei niitä tällä kertaa tulisikaan. Anna anteeksi, etten osaa edelleenkään tarttua tarpeeksi aikaisessa vaiheessa ongelmiin kiinni, vaikka pitäisi.

Usko tai älä, kyllä minuakin ahdistaa se, että sinua ahdistaa. Tietenkin se tekee myös minun olotilastani vaikean, sillä kaikista maailman asioista sinä tulet olemaan kaikista pisimpään kanssasi. Sinua en voi korvata kellään tai millään toisella, vaan sinun kanssasi minun on opittava elämään päivästä tai tunteesta huolimatta.                             


Siksi vielä kerran tämä sama asia. Anna anteeksi, etten taaskaan ole osannut pitää sinusta tarpeeksi hyvää huolta, mieleni. Lupaan yrittää parantaa tapani. Enkä ainoastaan lupaa yrittää, vaan oikeasti teen jotain asian eteen. Tunnelin päässä on vielä valoa, vaikka välillä vähän hajottaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi ❤