keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Ei ole parempaa hetkeä

Auringonsäteet kasvoilla

Hapuileva tunne sisälläni

on yllättävän vaikeaa rauhoittua tähän hetkeen 


Mieli on jo jossain muualla

illassa, aamussa, syksyssä tai vain seuraavassa päivässä

aamukasteessa ja myöhäisissä illoissa


Luon itse kiireen itselleni

vaikka kiireettömyyttä etsinkin

Joskus ajattomuus voisi tehdä hyvää

jotta voisi vain elää


Haluaisin maata lattialla kattoon tuijottaen

tai antaa tuulen puhaltaa rauhassa kasvoja vasten mökkilaiturilla

ja ymmärtää sen, ettei ole tämän parempaa hetkeä 

johon pystyn tarttumaan

2 kommenttia:

  1. Kaunis ja samaistuttava! ❤

    Voin sanoa omasta kokemuksesta, että vielä muutama vuosi sitten koin vastaavia tunteita joka päivä. Elin kiireessä, enkä osannut pysähtyä, rentoutua ja nauttia arjestani, vaikka olisin tahtonut. Hiljalleen opin elämään hetkessä ja arvostamaan elämää ja itseäni enemmän. Opin lisää itsestäni ja aloin hyväksyä itseni sellaisena kuin olen. Nyt nautin elämästä ja olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea sekä siitä, millaista elämäni on nyt! Toki silti ajoittain on hetkiä, jolloin koen juuri niin kuin olet kirjoittanut.

    Uskon, että aika, asioiden pohtiminen ja ihmisenä kasvaminen auttavat löytämään oman tavan elää niin, että tasapaino säilyy ja pystyy nauttimaan ja pysähtymään omassa elämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tällä hetkellä tuntuu vaan siltä, että on muutama rauta liikaa tulessa, eikä mukamas ehdi keskittyä yhteenkään asiaan kunnolla, vaikka todellisuudessa se kiire on vain mun pääni sisällä. Mä tuppaan välttelemään asioiden hoitamista ajoissa, ajattelen usein, että aloitan sen homman "sitten huomenna", vaikka tiedän, että siihen asiaan kannattaisi tarttua nyt, eikä yhtään myöhemmin. Ja se välttely ei ainakaan paranna tilannetta, päinvastoin oikeastaan, sen jälkeen stressaa entistäkin enemmän. Kuitenkin mä tiedostan sen, mikä olisi mulle itselleni paras toimintamalli: pitäisi yrittää keskittyä aina yhdessä hetkessä vain ja ainoastaan yhteen asiaan, eikä koko ajan miettiä, miten ne tuhat muutakin asiaa pitäisi saada hoidettua, kun mihinkään ei oikeasti ole kiire, jos sen ajan, mitä on käytettävissä, käyttäisi hyvin.

      Paljon on opeteltavaa siinä, että tarttuu asioihin ajoissa ja vain yhteen juttuun kerrallaan, mutta hiljaa hyvä tulee. Se, että tiedostaa omat haasteensa, on mun mielestäni kuitenkin jo askel eteenpäin!

      Poista

Kerro mielipiteesi ❤